Woensdag 27 september 2017

Lunchpauzeconcert: Anuschka Pedano (altviool) en Jos van der Kooy (orgel en piano)

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Andante für eine Walze in eine kleine Orgel
Orgel

F. Vigi (1911-1989)
Suite voor altviool solo
Altviool
 
Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Concerto G dur
- Largo
- Allegro
- Andante
- Presto
Altviool en orgel

Over de musici

Anuschka Pedano (2000) wist al op jonge leeftijd dat de altviool met zijn mooie warme klanken haar hart had gestolen. En op negenjarige leeftijd startte zij haar altvioollessen bij Julia Dinerstein, van wie zij nog altijd les heeft bij de Young Talent afdeling van Codarts in Rotterdam. Anuschka heeft meegedaan aan diverse concoursen en mooie prijzen gewonnen. In 2015 won zij het Britten Altvioolconcours en was zij ook finaliste van het Koninklijk Concertgebouwconcours. In 2017 won Anuschka een eerste prijs bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours in Rotterdam en een Eervolle Vermelding tijdens de Nationale Halve Finale. Anuschka zit in de vijfde klas VWO van het Picasso Lyceum in Zoetermeer.

Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam, in de functie van cantor en organist van de Westerkerk sinds 1981. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem, en zo vaste bespeler van het Müller-orgel. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag.

Ga voor meer informatie naar www.josvanderkooy.com.

Aanvang concert

Het concert begint om 12.45 uur en duurt circa 30 minuten. De Gotische zaal gaat open om 12.30 uur en de deuren sluiten stipt om 12.45 uur. Zorg dus dat u op tijd bent!

De volgende lunchpauzeconcerten vinden plaats:

Woensdag 11 oktober 2017

Lunchpauzeconcert verzorgd door Dineke Kril (trompet) en Jos van der Kooy (orgel en piano).

Woensdag 25 oktober 2017

Lunchpauzeconcert verzorgd door Gulmira Issabekova (piano).

Adresgegevens

Gotische zaal
Paleisstraat 1 (ingang tegenover Paleis Noordeinde)
2514 JA Den Haag

De Raad van State organiseert iedere tweede en vierde woensdag van de maanden september tot en met juni gratis lunchpauzeconcerten. Bij de lunchpauzeconcerten op de tweede woensdag van de maand staat het orgel centraal. Het orgel wordt bespeeld door Jos van der Kooy. Met hem treden prijswinnnaars van het Prinses Christina Concours op. De lunchpauzeconcerten op de vierde woensdag van de maand worden verzorgd door ensembles van het Koninklijk Conservatorium.

Over het Koninklijk Conservatorium

In 1826 werd door Koning Willem I de Haagse Muziek- en Zangschool opgericht. Sindsdien is deze school uitgegroeid tot een internationaal befaamd instituut waar muziek en dans, wetenschap en praktijk, studeren en uitvoeren op een hoog niveau samengaan. Aan het Koninklijk Conservatorium is een veelheid aan opleidingen te volgen, met een breed scala aan cursussen en activiteiten.

De opleidingen zijn internationaal georiënteerd; er zijn uitwisselingsprogramma’s met vooraanstaande instituten in het buitenland en docenten en studenten uit de hele wereld vinden hun plaats in het Koninklijk Conservatorium. Dit conservatorium telt ongeveer duizend studenten, van wie meer dan de helft uit het buitenland komt.

Ga voor meer informatie naar www.koncon.nl.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours organiseert al bijna vijftig jaar concoursen voor muzikale jongeren. Jaarlijks telt het Concours voor klassieke muziek ongeveer vijfhonderd deelnemers. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk dat nieuwe generaties kennismaken met muziek. Daarom werden de afgelopen jaren met succes breed toegankelijke, educatieve projecten geïnitieerd. Sinds 2007 toert het Prinses Christina Concours door Nederland met de Classic Express. Aan boord van deze rijdende concertzaal geven prijswinnaars concerten voor basisschoolleerlingen.

Ga voor meer informatie naar www.christinaconcours.nl.