Woensdag 28 maart 2018

Lunchpauzeconcert: Petra Ruth Alexandry (piano) en Ardelia Padma Sawitri (sopraan)

Programma

Olivier Messiaen (1908-1992)
Uit: Poéme pour Mi
Le Collier
Sopraan en piano

Richard Strauss (1864-1949)
Uit: Lieder, Op. 32
Ich Trage Meine Minne
Sopraan en piano

Gustav Mahler (1860-1911)
Uit: Liederund Gesänge
Hans und Grete
Sopraan en piano

Mochtar Embut (1934-1973)
Setitik Embun
Sopraan en piano

Robert Schumannr (1810-1856)
Uit: Fantasiestücke Op. 12
1. Des Abends
2. Aufschwung
3. Warum
4. Grillen
5. In der Nacht
Piano

Over de musici

Petra Ruth Alexandry begon met het volgen van muzieklessen toen ze acht jaar oud was. Zij studeerde piano onder leiding van Caroline Kurniawati, Maria Fenty Alexander, Vanda Tiodang en Levi Gunardi. In 2011 verhuisde zij naar Amsterdam om haar studie in klassieke muziek voort te zetten aan het Conservatorium van Amsterdam. Petra volgde lessen bij de gerenommeerde pianist en pedagoog David Kuyken. Zij volgde vele masterclasses voor solo piano en kamermuziek van wereldberoemde muzikanten, wat eraan heeft bijgedragen haar muzikale kennis te verrijken.

Ardelia Padma Sawitri (1990) is geboren in Bandung, Indonesië. Haar interesse voor klassieke muziek begon op elfjarige leeftijd, toen ze haar eerste pianolessen kreeg. Op de middelbare school zong Ardelia in het koor en zo is de interesse voor klassieke muziek gegroeid. Op zestienjarige leeftijd begon Ardelia met privéles en was zij ook actief betrokken bij een aantal internationale wedstrijden als koorzanger in het Parahyangan Catholic University Choir. Op dit moment studeert zij aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en volgt lessen bij Sasja Hunnego (mezzosopraan).

Aanvang concert

Het concert begint om 12.45 uur en duurt circa 30 minuten. De Gotische zaal gaat open om 12.30 uur en de deuren sluiten stipt om 12.45 uur. Zorg dus dat u op tijd bent!

De volgende lunchpauzeconcerten vinden plaats:

Woensdag 11 april 2018

Lunchpauzeconcert verzorgd door Fabian Homburg (zang) en Jos van der Kooy (orgel en piano).

Woensdag 25 april 2018

Geen lunchpauzeconcert vanwege andere activiteiten in de Gotische zaal.

Adresgegevens

Gotische zaal
Paleisstraat 1 (ingang tegenover Paleis Noordeinde)
2514 JA Den Haag

De Raad van State organiseert iedere tweede en vierde woensdag van de maanden september tot en met juni gratis lunchpauzeconcerten. Bij de lunchpauzeconcerten op de tweede woensdag van de maand staat het orgel centraal. Het orgel wordt bespeeld door Jos van der Kooy. Met hem treden prijswinnnaars van het Prinses Christina Concours op. De lunchpauzeconcerten op de vierde woensdag van de maand worden verzorgd door ensembles van het Koninklijk Conservatorium.

Over het Koninklijk Conservatorium

In 1826 werd door Koning Willem I de Haagse Muziek- en Zangschool opgericht. Sindsdien is deze school uitgegroeid tot een internationaal befaamd instituut waar muziek en dans, wetenschap en praktijk, studeren en uitvoeren op een hoog niveau samengaan. Aan het Koninklijk Conservatorium is een veelheid aan opleidingen te volgen, met een breed scala aan cursussen en activiteiten.

De opleidingen zijn internationaal georiënteerd; er zijn uitwisselingsprogramma’s met vooraanstaande instituten in het buitenland en docenten en studenten uit de hele wereld vinden hun plaats in het Koninklijk Conservatorium. Dit conservatorium telt ongeveer duizend studenten, van wie meer dan de helft uit het buitenland komt.

Ga voor meer informatie naar www.koncon.nl.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours organiseert al bijna vijftig jaar concoursen voor muzikale jongeren. Jaarlijks telt het Concours voor klassieke muziek ongeveer vijfhonderd deelnemers. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk dat nieuwe generaties kennismaken met muziek. Daarom werden de afgelopen jaren met succes breed toegankelijke, educatieve projecten geïnitieerd. Sinds 2007 toert het Prinses Christina Concours door Nederland met de Classic Express. Aan boord van deze rijdende concertzaal geven prijswinnaars concerten voor basisschoolleerlingen.

Ga voor meer informatie naar www.christinaconcours.nl.