Woensdag 10 januari 2018

Lunchpauzeconcert: Jules Baeten (klarinet) en Jos van der Kooy (orgel en piano)

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Fuga g-moll BWV 578
Orgel

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Adagio C-dur KV 356 (617a)
Orgel

André Messager (1853-1929)
Solo de Concours
Klarinet en piano

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie
Piano

Amédée-Ernest Chausson (1855-1899)
Andante et Allegro
Klarinet en piano

Over de musici

Jules Baeten (1998) begon op zesjarige leeftijd met klarinetlessen aan de Academie voor Muziek, Theater en Dans in Maasmechelen. Op vijftienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot de ‘Young Talented People’ van het conservatorium in Maastricht in de klas van Roeland Hendrikx. In 2017 ontving Jules Baeten diverse prijzen, waaronder een derde prijs in de BeNeLux Clarinet Competition in Gent (2014). Daarnaast won hij tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours in Maastricht een nationale halve finaleplek.

Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam, in de functie van cantor en organist van de Westerkerk sinds 1981. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem, en zo vaste bespeler van het Müller-orgel. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag.

Ga voor meer informatie naar www.josvanderkooy.com.

Aanvang concert

Het concert begint om 12.45 uur en duurt circa 30 minuten. De Gotische zaal gaat open om 12.30 uur en de deuren sluiten stipt om 12.45 uur. Zorg dus dat u op tijd bent!

De volgende lunchpauzeconcerten vinden plaats:

Woensdag 24 januari 2018

Lunchpauzeconcert verzorgd door Gregor Desman (piano).

Woensdag 14 februari 2018

Lunchpauzeconcert verzorgd door Inge van Grinsven (harp) en Jos van der Kooy (orgel en piano).

Adresgegevens

Gotische zaal
Paleisstraat 1 (ingang tegenover Paleis Noordeinde)
2514 JA Den Haag

De Raad van State organiseert iedere tweede en vierde woensdag van de maanden september tot en met juni gratis lunchpauzeconcerten. Bij de lunchpauzeconcerten op de tweede woensdag van de maand staat het orgel centraal. Het orgel wordt bespeeld door Jos van der Kooy. Met hem treden prijswinnnaars van het Prinses Christina Concours op. De lunchpauzeconcerten op de vierde woensdag van de maand worden verzorgd door ensembles van het Koninklijk Conservatorium.

Over het Koninklijk Conservatorium

In 1826 werd door Koning Willem I de Haagse Muziek- en Zangschool opgericht. Sindsdien is deze school uitgegroeid tot een internationaal befaamd instituut waar muziek en dans, wetenschap en praktijk, studeren en uitvoeren op een hoog niveau samengaan. Aan het Koninklijk Conservatorium is een veelheid aan opleidingen te volgen, met een breed scala aan cursussen en activiteiten.

De opleidingen zijn internationaal georiënteerd; er zijn uitwisselingsprogramma’s met vooraanstaande instituten in het buitenland en docenten en studenten uit de hele wereld vinden hun plaats in het Koninklijk Conservatorium. Dit conservatorium telt ongeveer duizend studenten, van wie meer dan de helft uit het buitenland komt.

Ga voor meer informatie naar www.koncon.nl.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours organiseert al bijna vijftig jaar concoursen voor muzikale jongeren. Jaarlijks telt het Concours voor klassieke muziek ongeveer vijfhonderd deelnemers. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk dat nieuwe generaties kennismaken met muziek. Daarom werden de afgelopen jaren met succes breed toegankelijke, educatieve projecten geïnitieerd. Sinds 2007 toert het Prinses Christina Concours door Nederland met de Classic Express. Aan boord van deze rijdende concertzaal geven prijswinnaars concerten voor basisschoolleerlingen.

Ga voor meer informatie naar www.christinaconcours.nl.