Woensdag 28 juni 2017

Lunchpauzeconcert: Ledion Leonidas Zhupali (trombone) en Michelle Chow (piano)

Programma

Johannes Brahms (1833–1897)
Uit: Vier ernste Gesänge Op. 121
Denn es gehet dem Menschen wie dem Vieh

Henri Tomasi (1901–1971)
I. Andante et Scherzo Valse

Frédéric Chopin (1810–1849)
Ballade no. 3 opus 47

Robert Schumann (1810–1856)
No. 3 uit: Drei Romanzen Op. 28

Lawrence Borden (1926–2015)
Uit: The conditions of a solitary bird
The first, that it flies to that which is highest
The second, that it does not suffer companionship
The third, that is singing sweetly

Astor Piazzolla (1921–1992)
Oblivion

Over de musici

Michelle Chow (1992) werd geboren in Den Bosch. Op zesjarige leeftijd ging ze naar Guangzhou, China, om Chinees te leren. In China volgde ze pianolessen bij Li Qi, tegenwoordig hoofd van de piano afdeling van het Xinghai Conservatory of Music. Op haar dertiende keerde Michelle terug naar Nederland en zette haar studie voort aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In de zomer van 2012 werd ze toegelaten tot de vakopleiding (HBO) aan ditzelfde conservatorium en heeft ze sindsdien les van de gerenommeerde pianiste Ellen Corver.

Ledion Leonidas Zhupali begon op elfjarige leeftijd met trombone spelen. Van 2011 tot 2016 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij lessen kreeg van Pete Saunders en Timothy Dowling. Op dit moment is Leonidas bezig met een master trombone aan het Conservatorium van Maastricht, waar hij lessen volgt bij Bart Claessens. Daarnaast volgt hij een master in muziekopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Aanvang concert

Het concert begint om 12.45 uur en duurt circa 30 minuten. De Gotische zaal gaat open om 12.30 uur en de deuren sluiten stipt om 12.45 uur. Zorg dus dat u op tijd bent!

Concertagenda:

Dit is alweer het laatste lunchpauzeconcert van dit semester. Het eerstvolgende lunchpauzeconcert is op woensdag 13 september 2017. Dan zal Trio Auriga, bestaande uit Giulia Zannin en Dominic Giardino (klarinet) en Ester van der Veen (fagot), voor u optreden.

Natuurlijk bent u ook van harte welkom tijdens onze Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017. Op deze dagen worden muziekuitvoeringen verzorgd door prijswinnaars van het Prinses Christina Concours samen met Jos van der Kooy (organist van de Gotische zaal) en leerlingen van de School voor Jong Talent, verbonden aan het Koninklijk Conservatorium.

Adresgegevens

Gotische zaal
Paleisstraat 1 (ingang tegenover Paleis Noordeinde)
2514 JA Den Haag

De Raad van State organiseert iedere tweede en vierde woensdag van de maanden september tot en met juni gratis lunchpauzeconcerten. Bij de lunchpauzeconcerten op de tweede woensdag van de maand staat het orgel centraal. Het orgel wordt bespeeld door Jos van der Kooy. Met hem treden prijswinnnaars van het Prinses Christina Concours op. De lunchpauzeconcerten op de vierde woensdag van de maand worden verzorgd door ensembles van het Koninklijk Conservatorium.

Over het Koninklijk Conservatorium

In 1826 werd door Koning Willem I de Haagse Muziek- en Zangschool opgericht. Sindsdien is deze school uitgegroeid tot een internationaal befaamd instituut waar muziek en dans, wetenschap en praktijk, studeren en uitvoeren op een hoog niveau samengaan. Aan het Koninklijk Conservatorium is een veelheid aan opleidingen te volgen, met een breed scala aan cursussen en activiteiten.

De opleidingen zijn internationaal georiënteerd; er zijn uitwisselingsprogramma’s met vooraanstaande instituten in het buitenland en docenten en studenten uit de hele wereld vinden hun plaats in het Koninklijk Conservatorium. Dit conservatorium telt ongeveer duizend studenten, van wie meer dan de helft uit het buitenland komt.

Ga voor meer informatie naar www.koncon.nl.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours organiseert al bijna vijftig jaar concoursen voor muzikale jongeren. Jaarlijks telt het Concours voor klassieke muziek ongeveer vijfhonderd deelnemers. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk dat nieuwe generaties kennismaken met muziek. Daarom werden de afgelopen jaren met succes breed toegankelijke, educatieve projecten geïnitieerd. Sinds 2007 toert het Prinses Christina Concours door Nederland met de Classic Express. Aan boord van deze rijdende concertzaal geven prijswinnaars concerten voor basisschoolleerlingen.

Ga voor meer informatie naar www.christinaconcours.nl.