Woensdag 27 februari 2019

Lunchpauzeconcert: Rebecca Huber (viool) en Petra Somlai (piano)

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Sonata in e minor
- Allegro
- Tempo di Menuetto
Piano en viool

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Sonata No. 4 in a minor Op. 23
- Presto
- Andante Scherzoso, più allegretto
- Allegro molto
Piano en viool

Over de musici

Rebecca Huber is geboren in de Verenigde Staten. Zij studeerde viool aan het Oberlin Conservatorium voor muziek en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2012 is zij artistiek directeur en concertmeester van Symphonie Atlantique en heeft tournees gedaan in Spanje en Mexico. Rebecca treedt op met tal van kamerensembles en orkesten over de hele wereld. Ze is lid van B'Rock in België, Modelo 62, het kwartet Elliot, het ensemble van Richter, en werkt vaak samen met Opera2day. De laatste jaren trad ze ook regelmatig op in de Verenigde Staten en Mexico; met Ars Lyrica in Houston, en La Fontegara en Cepromusic in Mexico. Rebecca heeft verschillende workshops gegeven op conservatoria en festivals in heel Mexico. Rebecca geeft nu les aan strijkkwartetten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Petra Somlai is geboren in Hongarije. Zij is afgestudeerd als dirigente en pianiste aan het Béla Bartók Conservatorium en heeft een diploma in moderne piano behaald aan de Franz Liszt Academy of Music. Ze studeerde fortepiano en klavecimbel aan het conservatorium van Birmingham. Later studeerde zij aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze summa cum laude afstudeerde. In 2010 won Petra de eerste prijs en de publieksprijs in de Internationale Fortepiano-wedstrijd in Brugge. In hetzelfde jaar ontving ze de Nationale Junior Prima Primissima Award van Hongarije. Ze treedt op tijdens grote internationale muziekfestivals en heeft concerten gegeven in heel Europa, de VS en Japan. Sinds 2012 treedt ze vaak op als soliste bij verschillende orkesten. Petra was hoogleraar Early Keyboards aan de faculteit van de Universiteit van Noord-Texas van 2013 tot 2015. Op dit moment is zij hoogleraar fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Aanvang concert

Het concert begint om 12.45 uur en duurt circa 30 minuten. De Gotische zaal gaat open om 12.30 uur en de deuren sluiten stipt om 12.45 uur. Zorg dus dat u op tijd bent!

De volgende lunchpauzeconcerten vinden plaats op:

Woensdag 13 maart 2019

Lunchpauzeconcert verzorgd door Pieternel Tils (viool) en Jos van der Kooy (orgel en piano).

Woensdag 27 maart 2019

Lunchpauzeconcert verzorgd door Novile Maceinaite (viool) en Gabriele Zemaityte (piano).

Adresgegevens

Gotische zaal
Paleisstraat 1 (ingang tegenover Paleis Noordeinde)
2514 JA Den Haag

De Raad van State organiseert iedere tweede en vierde woensdag van de maanden september tot en met juni gratis lunchpauzeconcerten. Bij de lunchpauzeconcerten op de tweede woensdag van de maand staat het orgel centraal. Het orgel wordt bespeeld door Jos van der Kooy. Met hem treden prijswinnaars van het Prinses Christina Concours op. De lunchpauzeconcerten op de vierde woensdag van de maand worden verzorgd door ensembles van het Koninklijk Conservatorium.

Over het Koninklijk Conservatorium

In 1826 werd door Koning Willem I de Haagse Muziek- en Zangschool opgericht. Sindsdien is deze school uitgegroeid tot een internationaal befaamd instituut waar muziek en dans, wetenschap en praktijk, studeren en uitvoeren op een hoog niveau samengaan. Aan het Koninklijk Conservatorium is een veelheid aan opleidingen te volgen, met een breed scala aan cursussen en activiteiten.

De opleidingen zijn internationaal georiënteerd; er zijn uitwisselingsprogramma’s met vooraanstaande instituten in het buitenland en docenten en studenten uit de hele wereld vinden hun plaats in het Koninklijk Conservatorium. Dit conservatorium telt ongeveer duizend studenten, van wie meer dan de helft uit het buitenland komt.

Ga voor meer informatie naar www.koncon.nl.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours verzorgt inmiddels ruim vijftig jaar concoursen voor muzikale jongeren. Jaarlijks telt het Prinses Christina Concours voor klassieke muziek ongeveer vijfhonderd deelnemers. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk dat nieuwe generaties kennismaken met muziek. Daarom werden de afgelopen jaren met succes breed toegankelijke, educatieve projecten geïnitieerd. Zo toert het Prinses Christina Concours momenteel door Nederland met de Classic Express. Aan boord van deze rijdende concertzaal geven prijswinnaars concerten voor basisschoolleerlingen.

Ga voor meer informatie naar www.christinaconcours.nl.