Woensdag 12 december 2018

Lunchpauzeconcert: Jos Baggermans (saxofoon) en Jos van der Kooy (orgel en piano)

Programma

Eugène Bozza (1905 - 1991)
Aria
Saxofoon en orgel

Joseph Rheinberger (1839 – 1901)
Cantilena
Orgel

Jos Baggermans (1995)
(Un)shared situations
Saxofoon

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie
Piano

Sasu Schildt (1980)
Kakkapolku Syskyllä
Saxofoon

Oskar Lindberg (1887 - 1955)
Gammal Fäbodpsalm från Dalarna
Saxofoon en orgel

Over de musici

Jos Baggermans (1995) werd geboren in een muzikaal gezin in Ede. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste saxofoonles. Als kind wilde Jos saxofonist, componist of schrijver worden. Dat laatste bleek toch niet bij hem te passen, dus stortte hij zich volledig op de muziek. In 2011 begon hij aan de vooropleiding aan het Utrechts conservatorium om vervolgens de studie klassiek saxofoon aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle te gaan volgen bij Johan van der Linden, waar hij momenteel nog studeert. Jos heeft masterclasses gevolgd bij onder anderen Ryo Noda, Claus Olesen, Jean-Pierre Cnoops en het Apollo saxofoonkwartet. In 2014 was hij prijswinnaar van het Prinses Christina Concours in Enschede.

Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam, in de functie van cantor en organist van de Westerkerk sinds 1981. Van 1991 tot 2017 was hij stadsorganist van Haarlem, en zo vaste bespeler van het Müller-orgel. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag.

Ga voor meer informatie naar www.josvanderkooy.com.

Aanvang concert

Het concert begint om 12.45 uur en duurt circa 30 minuten. De Gotische zaal gaat open om 12.30 uur en de deuren sluiten stipt om 12.45 uur. Zorg dus dat u op tijd bent!

De volgende lunchpauzeconcerten vinden plaats op:

Woensdag 26 december 2018

Geen lunchpauzeconcert, Tweede Kerstdag.

Woensdag 9 januari 2019

Lunchpauzeconcert verzorgd door Niels Jacobs (trombone) en Jos van der Kooy (orgel en piano).

Adresgegevens

Gotische zaal
Paleisstraat 1 (ingang tegenover Paleis Noordeinde)
2514 JA Den Haag

De Raad van State organiseert iedere tweede en vierde woensdag van de maanden september tot en met juni gratis lunchpauzeconcerten. Bij de lunchpauzeconcerten op de tweede woensdag van de maand staat het orgel centraal. Het orgel wordt bespeeld door Jos van der Kooy. Met hem treden prijswinnnaars van het Prinses Christina Concours op. De lunchpauzeconcerten op de vierde woensdag van de maand worden verzorgd door ensembles van het Koninklijk Conservatorium.

Over het Koninklijk Conservatorium

In 1826 werd door Koning Willem I de Haagse Muziek- en Zangschool opgericht. Sindsdien is deze school uitgegroeid tot een internationaal befaamd instituut waar muziek en dans, wetenschap en praktijk, studeren en uitvoeren op een hoog niveau samengaan. Aan het Koninklijk Conservatorium is een veelheid aan opleidingen te volgen, met een breed scala aan cursussen en activiteiten.

De opleidingen zijn internationaal georiënteerd; er zijn uitwisselingsprogramma’s met vooraanstaande instituten in het buitenland en docenten en studenten uit de hele wereld vinden hun plaats in het Koninklijk Conservatorium. Dit conservatorium telt ongeveer duizend studenten, van wie meer dan de helft uit het buitenland komt.

Ga voor meer informatie naar www.koncon.nl.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours organiseert al bijna vijftig jaar concoursen voor muzikale jongeren. Jaarlijks telt het Concours voor klassieke muziek ongeveer vijfhonderd deelnemers. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk dat nieuwe generaties kennismaken met muziek. Daarom werden de afgelopen jaren met succes breed toegankelijke, educatieve projecten geïnitieerd. Sinds 2007 toert het Prinses Christina Concours door Nederland met de Classic Express. Aan boord van deze rijdende concertzaal geven prijswinnaars concerten voor basisschoolleerlingen.

Ga voor meer informatie naar www.christinaconcours.nl.