Woensdag 26 september 2018

Lunchpauzeconcert: Simon Danell (piano)

Programma

Claude Debussy (1862-1918)
Uit: Estampes
1. Pagode
2. La soirée dans Grenade

Franz Liszt (1811-1886)
Fantasia and Fugue on the Theme B-A-C-H

Over de musicus

Simon Danell (1989) is geboren in Helsingborg, Zweden. Toen hij vijftien jaar oud was, begon hij met pianospelen op de Gemeenschappelijke Muziekschool. Hij volgde daar lessen bij Mikael Kanarva. Simon won zijn eerste nationale competitie op negentienjarige leeftijd. Hij heeft concerten gegeven in verschillende Europese landen en heeft mogen spelen voor leraren die behoren tot de grootsten van Europa: Ilja Scheps, Erik Tawastjerna, Hui-Ying Tawastjerna, Eugene Indjic, Jiri Hlinka, Romuald Sztern, Per Tengtrand, Dominuque Weber, Dimitri Bashkirov en Naum Grubert.
Simon is inmiddels afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Aanvang concert

Het concert begint om 12.45 uur en duurt circa 30 minuten. De Gotische zaal gaat open om 12.30 uur en de deuren sluiten stipt om 12.45 uur. Zorg dus dat u op tijd bent!

De volgende lunchpauzeconcerten vinden plaats op:

Woensdag 10 oktober 2018

Lunchpauzeconcert verzorgd door Noortje van Doorn (fagot) en Jos van der Kooy (orgel en piano).

Woensdag 24 oktober 2018

Geen lunchpauzeconcert vanwege andere activiteiten in de Gotische zaal.

Adresgegevens

Gotische zaal
Paleisstraat 1 (ingang tegenover Paleis Noordeinde)
2514 JA Den Haag

De Raad van State organiseert iedere tweede en vierde woensdag van de maanden september tot en met juni gratis lunchpauzeconcerten. Bij de lunchpauzeconcerten op de tweede woensdag van de maand staat het orgel centraal. Het orgel wordt bespeeld door Jos van der Kooy. Met hem treden prijswinnnaars van het Prinses Christina Concours op. De lunchpauzeconcerten op de vierde woensdag van de maand worden verzorgd door ensembles van het Koninklijk Conservatorium.

Over het Koninklijk Conservatorium

In 1826 werd door Koning Willem I de Haagse Muziek- en Zangschool opgericht. Sindsdien is deze school uitgegroeid tot een internationaal befaamd instituut waar muziek en dans, wetenschap en praktijk, studeren en uitvoeren op een hoog niveau samengaan. Aan het Koninklijk Conservatorium is een veelheid aan opleidingen te volgen, met een breed scala aan cursussen en activiteiten.

De opleidingen zijn internationaal georiënteerd; er zijn uitwisselingsprogramma’s met vooraanstaande instituten in het buitenland en docenten en studenten uit de hele wereld vinden hun plaats in het Koninklijk Conservatorium. Dit conservatorium telt ongeveer duizend studenten, van wie meer dan de helft uit het buitenland komt.

Ga voor meer informatie naar www.koncon.nl.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours organiseert al bijna vijftig jaar concoursen voor muzikale jongeren. Jaarlijks telt het Concours voor klassieke muziek ongeveer vijfhonderd deelnemers. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk dat nieuwe generaties kennismaken met muziek. Daarom werden de afgelopen jaren met succes breed toegankelijke, educatieve projecten geïnitieerd. Sinds 2007 toert het Prinses Christina Concours door Nederland met de Classic Express. Aan boord van deze rijdende concertzaal geven prijswinnaars concerten voor basisschoolleerlingen.

Ga voor meer informatie naar www.christinaconcours.nl.