Woensdag 25 oktober 2017

Lunchpauzeconcert: Gulmira Issabekova (piano)

Programma

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
31 Variatons in c-mineur Wo0 80
Piano

Robert Schumann (1810-1856)
Papillons op. 2
Piano

Frédéric Chopin (1810-1849)
Ballade in g-mineur op. 23
Piano

Over de musicus

Gulmira Issabekova is geboren in Astana, Kazachstan. Al op jonge leeftijd volgde zij pianolessen aan de Music Academy Astana. De jonge, talentvolle Gulmira bewees zich al snel en mocht de vooropleiding van het Conservatorium P.I. Tchaikovsky in Moskou volgen. Kort daarna won ze een beurs en kon ze starten als student aan datzelfde Conservatorium. Ze studeerde in 2014 af. Concerten in grote zalen als the Bolshoi hall, Small Philarmonic hall en Rachmaninov hall volgden. Gulmira trad op in verschillende steden in Rusland en Kazachstan. Ook speelde ze op festivals en won ze meerdere nationale en internationale prijzen tijdens concoursen. Ze volgde masterclasses in Frankrijk, Turkije, Italië en Zweden. In 2014 volgde ze een masterclass bij professor Naum Grubert, die haar uitnodigde haar vervolgstudie te voltooien aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Aanvang concert

Het concert begint om 12.45 uur en duurt circa 30 minuten. De Gotische zaal gaat open om 12.30 uur en de deuren sluiten stipt om 12.45 uur. Zorg dus dat u op tijd bent!

De volgende lunchpauzeconcerten vinden plaats:

Woensdag 8 november 2017

Lunchpauzeconcert verzorgd door Anouk Neyens (saxofoon) en Jos van der Kooy (orgel en piano).

Woensdag 22 november 2017

Lunchpauzeconcert verzorgd door ADEM Ensemble (blaasinstrumenten).

Adresgegevens

Gotische zaal
Paleisstraat 1 (ingang tegenover Paleis Noordeinde)
2514 JA Den Haag

De Raad van State organiseert iedere tweede en vierde woensdag van de maanden september tot en met juni gratis lunchpauzeconcerten. Bij de lunchpauzeconcerten op de tweede woensdag van de maand staat het orgel centraal. Het orgel wordt bespeeld door Jos van der Kooy. Met hem treden prijswinnnaars van het Prinses Christina Concours op. De lunchpauzeconcerten op de vierde woensdag van de maand worden verzorgd door ensembles van het Koninklijk Conservatorium.

Over het Koninklijk Conservatorium

In 1826 werd door Koning Willem I de Haagse Muziek- en Zangschool opgericht. Sindsdien is deze school uitgegroeid tot een internationaal befaamd instituut waar muziek en dans, wetenschap en praktijk, studeren en uitvoeren op een hoog niveau samengaan. Aan het Koninklijk Conservatorium is een veelheid aan opleidingen te volgen, met een breed scala aan cursussen en activiteiten.

De opleidingen zijn internationaal georiënteerd; er zijn uitwisselingsprogramma’s met vooraanstaande instituten in het buitenland en docenten en studenten uit de hele wereld vinden hun plaats in het Koninklijk Conservatorium. Dit conservatorium telt ongeveer duizend studenten, van wie meer dan de helft uit het buitenland komt.

Ga voor meer informatie naar www.koncon.nl.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours organiseert al bijna vijftig jaar concoursen voor muzikale jongeren. Jaarlijks telt het Concours voor klassieke muziek ongeveer vijfhonderd deelnemers. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk dat nieuwe generaties kennismaken met muziek. Daarom werden de afgelopen jaren met succes breed toegankelijke, educatieve projecten geïnitieerd. Sinds 2007 toert het Prinses Christina Concours door Nederland met de Classic Express. Aan boord van deze rijdende concertzaal geven prijswinnaars concerten voor basisschoolleerlingen.

Ga voor meer informatie naar www.christinaconcours.nl.