Ontwerpbesluit tot wijziging van het Reglement rijbewijzen ivm een enkele aanpassing.


Volledige tekst

Ontwerpbesluit tot wijziging van het Reglement rijbewijzen ivm een enkele aanpassing.

Bij Kabinetsmissive van 28 juni 2018, no.2018001149, heeft Uwe Majesteit, op voordracht van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, bij de Afdeling advisering van de Raad van State ter overweging aanhangig gemaakt het ontwerpbesluit tot wijziging van het Reglement rijbewijzen ivm een enkele aanpassing, met nota van toelichting.

Het ontwerpbesluit geeft de Afdeling advisering van de Raad van State geen aanleiding tot het maken van inhoudelijke opmerkingen. De Afdeling geeft U in overweging dienovereenkomstig te besluiten.

Gelet op artikel 26, zesde lid jo vijfde lid, van de Wet op de Raad van State, is de Afdeling van oordeel dat openbaarmaking van dit advies achterwege kan blijven.

De vice-president van de Raad van State


Nader rapport (reactie op het advies) van 20 september 2018

Het ontwerp geeft de Afdeling advisering van de Raad van State geen aanleiding tot het maken van inhoudelijke opmerkingen.

Wel is van de gelegenheid gebruik gemaakt om in het verlengde van de voorgestelde aanpassing nog een ander artikel uit het Reglement rijbewijzen aan te passen. Deze aanpassing houdt nauw verband met de aanpassing die reeds in het ontwerpbesluit was opgenomen.

Ik moge U hierbij het gewijzigde ontwerpbesluit en de gewijzigde nota van toelichting doen toekomen en U verzoeken overeenkomstig dit ontwerp te besluiten.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT


Gehele tekst ontwerpregeling met toelichting (pdf, 107 kB)